Het huidige protocol van de NBA:

  1. De leraar die de leiding heeft over de klas zal de ernst van de pijn en/of het letsel beoordelen.
  2. Als de pijn verband lijkt te houden met eenvoudige pijn door intense training, zal de docent de student adviseren om te stoppen en te rusten en/of een paar uur/dag te wachten en dan het niveau van de pijn te controleren.
  3. Als de docent oordeelt dat het pijnniveau ernstig genoeg is om het te laten controleren door een fysiotherapeut, zal hij/zij contact opnemen met onze interne therapeut (al dan niet via de leiding) en zal hij/zij de student laten zien door een NBA-fysiotherapeut die het recht heeft om dansgerelateerde blessures te diagnosticeren. De therapeut neemt op zijn beurt de beslissing om de situatie op de juiste manier te monitoren of het nu gaat om het sturen van de student naar een externe specialist, of om het sturen van de student voor het maken van een röntgenfoto of anderszins.
  4. Als de student een dossier heeft van die specifieke blessure of een soortgelijke of aanverwante aandoening bij ons Health-team, wordt de student naar onze fysiotherapeut of posturaal therapeut gestuurd die deel uitmaken van het NBA-team. Sommige oefeningen kunnen door een van deze therapeuten/coaches worden gegeven. Indien nodig wordt de student doorverwezen naar een externe specialist.
  5. Bij hevige pijn en/of bij een val of ander klein of groot ongeluk belt de docent een receptionist van de ATD die is opgeleid in de eerste hulp. Ouders van studenten onder de 18 jaar worden benaderd en geadviseerd om een doktersafspraak te maken om een medische diagnose te krijgen, of de NBA begeleidt de student naar de eerste hulp in een ziekenhuis.  In het geval dat een student jonger dan 18 jaar gebruik maakt van de diensten van een externe arts, is het de verantwoordelijkheid van de ouder om alle relevante informatie door te geven aan de gezondheidsvertegenwoordiger van de NBA. Studenten die ouder zijn dan 18 jaar dienen zelf informatie door te geven aan de gezondheidsvertegenwoordiger van de NBA.
  6. Na de medische diagnose wordt een protocol voor revalidatie en/of oefentherapie geïmplementeerd met indien nodig een medische follow-up. Zowel de huisartsen als de ouders en de NBA zullen hun strategie en informatie over de casus coördineren via de gezondheidsvertegenwoordiger van de NBA.
  7. De student ontvangt een schriftelijke notitie van de medische diagnose die wordt gedeeld met de docenten van de danslessen. De student mag alleen niet deelnemen na het tonen van deze schriftelijke notitie.
     
Delen