Welkom bij de Studiegids Dans!

If we trust that art matters
Wij delen op onze school de overtuiging dat kunst ertoe doet. Kunst staat voor verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid, schoonheid en troost. Zonder verbeelding is er geen vooruitgang, kun je je niet inleven in anderen. Verbeelding is wat ons bijzonder maakt en wat het leven de moeite waard maakt.

If we can learn from everyone
Wij geloven dat je van iedereen kunt leren: van de wereld, van elkaar en van docenten. En wij leren ook van jou. De wereld en de kunst die jij als student binnenbrengt, zijn het vertrekpunt voor een dialoog. Samen vinden we het theater van de 21ste eeuw uit.

If we think artists contribute to shape the world
Kunstenaars voegen iets essentieels toe aan onze wereld, geloven wij. Dat hoeft niet maatschappelijk of politiek te zijn, het kan ook esthetisch zijn, poëtisch of emotioneel. Je kunt niet blijven stilstaan, je moet vooruit kijken, dat is kunst eigen. Dat vragen we aan ook aan onze studenten en docenten.’

How will we act?
De belangrijkste vraag die je tijdens je opleiding gaat beantwoorden is: wat ga ík als kunstenaar doen? Wat wil ík betekenen in de wereld? Welk theater ga ík maken? Want kunst gaat niet alleen over traditie, maar juist ook over de toekomst. En die toekomst, dat ben jij!"

Klik hier voor algemene informatie over onderwijs, de visie van de ATD, het beoordelingssysteem, studiepunten, afstuderen en andere zaken. Wil je informatie over een of meer dansopleidingen, klik hier.