De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) verzorgt visa en verblijfsvergunningen voor studenten die zijn toegelaten tot officiële AHK-opleidingen. De visumdiensten worden verzorgd door de Centrale Studentenadministratie van de AHK als intermediair tussen de aanvrager en de Nederlandse Immigratiedienst.

Visumdiensten zijn niet vereist voor nationaliteiten van landen binnen de Europese Economische Ruimte: EU-landen, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Monaco en Vaticaanstad. Onderdanen van deze landen hebben geen verblijfsvergunning nodig om in Nederland te studeren.

Welke nationaliteiten hebben een verblijfsvergunning nodig?
Nationaliteiten van de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan of Zuid-Korea hebben een verblijfsvergunning nodig (tegen betaling van € 247) voor studiedoeleinden in Nederland. Ze hebben geen inreisvisum nodig.

Welke nationaliteiten moeten eerst een inreisvisum en een verblijfsvergunning aanvragen?
Studenten uit alle hierboven niet genoemde landen hebben een inreisvisum en een verblijfsvergunning (tegen betaling van € 247) nodig voor studiedoeleinden.
Meer informatie over de procedure op de website.

Hoe vraagt ​​u een inreisvisum en/of verblijfsvergunning aan?
De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gebruikt een systeem genaamd VisaCare voor het verwerken van visum- en verblijfsaanvragen. Zodra we een bevestiging hebben ontvangen dat je bent toegelaten (van de faculteit, of je kunt een bewijs van toelating sturen naar csa@ahk.nl), melden we je aan in VisaCare. U ontvangt een e-mail met uw accountgegevens. Nadat u uw account heeft geactiveerd, zal VisaCare u vertellen wat u moet doen.
Op deze website kunt u lezen welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag, maar stuur deze niet per e-mail naar ons op. Ze moeten worden geüpload in VisaCare.

Delen