Health & Performance zorgt voor de mentale en fysieke ondersteuning van studenten door middel van de (inloop)spreekuren fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie Mensendieck, voedingsbegeleiding. Studentenwelzijn is een belangrijk speerpunt van de afdeling. Coaching, mindfullness en psychologische ondersteuning worden geboden waar nodig. Onderzoek naar fysiek en mentaal welzijn van studenten maakt ook deel uit van de afdeling Health & Performance.

Voor dansstudenten

De afdeling  verzorgt lessen anatomie en blessurepreventie, mentale vaardigheden, voeding en fysieke fitheid. Dansstudenten met een blessure die niet het reguliere onderwijs kunnen volgen, kunnen begeleiding krijgen van de oefentherapeut Mensendiek en zijn er transitielessen. 

De fysieke screenings aan begin van jaar 1 en jaar 2 vormen de basis van het persoonlijke fysieke profiel van de dansstudenten. 

Voor alle studenten

Het team werkt (mede) aan verbeteringen om de studeerbaarheid van de opleidingen te vergroten en voorzieningen zoveel mogelijk in te bedden in het onderwijs.  Zoals bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van mentoren-training en en mentoren-intervisie, coaching, mindfulnesstrainingen, workshops mentale vaardigheden voor studenten. 

NB: een groot deel van de activiteiten van Zorg & Advies vallen sinds het studiejaar 2023-2024 onder de afdeling Health & Performance.

Nog vragen?
Neem contact op met:Sofia Ornella Pinto, coördinator Health & Performance:
sofia.araujodeornelasdossantospinto@ahk.nl
De Health & Performance spreekkamer is: 8.47 op de 8e verdieping, (020)527 76 29

Voor meer informatie klik hier

Delen