ID-Lab (Interdisciplinair Laboratorium)
IDlab is een ontmoetingsplek en laboratorium waar studenten van verschillende opleidingen kennismaken met de toepassing van nieuwe technologieën en met elkaar de poëtische en radicale verbeeldingsmogelijkheden van hedendaagse digitale technologieën in de podiumkunsten onderzoeken. Het IDlab biedt, onder redactie van studenten, docenten en kunstenaars, een programma met interdisciplinaire onderwijsprojecten, workshops en ontmoetingen en slaat een brug naar de VRacademy waarin de filmacademie en andere academies samenwerken.

De IDlab Studio is gevestigd op de vijfde verdieping. Het is een studio met speciale voorzieningen waar interdisciplinaire projecten en experimenten met o.a. 360 gradenprojectie en augmented en virtual reality gerealiseerd kunnen worden. In het IDlab atelier huist de redactie waar studenten en kunstenaars elkaar ontmoeten.

Projectleider: Erik Lint
Tel: 020-527 7809
Email: erik.lint@ahk.nl

De audiovisuele afdeling van de Academie voor Theater en Dans en bevindt zich in het IDlab op de vijfde etage. De afdeling bestaat uit:

  • een opnamestudio en lesruimte,
  • vier video-montagesets,
  • een kopieerruimte om videobanden, bestanden van voorstellingsregistraties en discs te kopiëren.

De afdeling heeft twee medewerkers:  een vacature.
De hoofdactiviteit is het verzorgen van diverse videoworkshops en cursussen in samenwerking met de opleidingen. Daarnaast verleent het beeldmedia-team advies aan docenten en studenten over het produceren van video-content en het gebruik van video-apparatuur in voorstellingen. Ook is het mogelijk om video-opname- en montage-apparatuur te gebruiken.Verder worden er voorstellingsregistraties gemaakt in opdracht van diverse opleidingen.

Zie ook: www.atd.ahk.nl/idlab

Delen