Naar inhoud
Academie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en Dans
Academie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en Dans

Studiegids

2020-2021

Introductie

De opleiding Docent Dans is een breed georiënteerde kunstvakopleiding die studenten opleidt tot een docerend dansmaker (docent, maker en danser) voor de amateurdans en danseducatie. De docerend dansmaker geeft lessen, workshops, cursussen en maakt voorstellingen/presentaties, waarin hij niet schuwt te kijken over de grenzen van de eigen discipline/cultuur en samenwerkt met andere kunstenaars. Hij is in staat het doceren en het maken te verweven en daarmee amateursdansers en leerlingen uit te dagen om danswerk te presenteren, te ondergaan, te beleven en te maken. De opleiding biedt een breed scala aan trainingen en projecten die gericht zijn op de ontwikkeling van het eigen lichaam als docerend dansmaker.

Binnen de opleiding staan de persoonlijke kwaliteiten van de studenten centraal. Door de intensieve begeleiding worden studenten gestimuleerd op zoek te gaan naar hun fascinaties, drive en noodzaak, die gedurende hun opleiding worden vormgegeven in een coherente en persoonlijke visie op danskunst.




Delen