Naar inhoud
Academie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en Dans
Academie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en DansAcademie voor Theater en Dans

Studiegids

2020-2021

In aanvulling op bovenstaande volgen alle BA-Fulltime studenten Technieklessen, nemen ze deel aan Voorstellingen en krijgen ze Dansondersteunende  vakken zoals hieronder vermeld en verder beschreven in de Vakbeschrijvingen. Deze vakken volgen de studenten samen met de Gaststudenten die één of twee jaar bij Het Nationale Ballet aanwezig zullen zijn. Gaststudenten volgen niet het bovenstaande volledige programma en ontvangen daarom na afloop van de cursus geen Batchelor of Arts Diploma. Wel ontvangen zij een certificaat van deelname. 

Gaststudenten kunnen, net als een Full Time BA-student, stage lopen bij één of meerdere dansensembles. De stage bestaat uit het assisteren bij het realiseren van een professionele productie en het dansen in een serie voorstellingen. Kenmerkend voor een stage is dat studenten zelfstandig (maar onder begeleiding) in de beroepspraktijk werken en leren. De stagiair moet niet alleen worden begeleid in zijn/haar werk, maar de aandacht moet ook gericht zijn op het leeraspect. De student is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stage door deel te nemen aan de audities, maar wordt daarbij wel bijgestaan door medewerkers van de Nationale Balletacademie.
 

Delen