De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) verzorgt visum- en verblijfsvergunningsdiensten voor internationale studenten die zijn toegelaten tot officiële opleidingen van de AHK. De visumdienstverlening wordt uitgevoerd door de Centrale Studentenadministratie van de AHK als intermediair tussen de aanvrager en de Nederlandse Immigratiedienst.

Visumdienstverlening is niet nodig voor onderdanen van een land binnen de Europese Economische Ruimte: EU-landen, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Monaco en Vaticaanstad. Onderdanen van deze landen hebben geen verblijfsvergunning nodig voor studiedoeleinden in Nederland.

Welke onderdanen moeten een verblijfsvergunning aanvragen?
Onderdanen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan of Zuid-Korea hebben een verblijfsvergunning nodig voor studiedoeleinden in Nederland. Zij hebben geen inreisvisum nodig.

Welke nationaliteiten moeten eerst een inreisvisum en verblijfsvergunning aanvragen?
Studenten uit alle landen die niet hierboven genoemd zijn, hebben een inreisvisum en verblijfsvergunning nodig voor studiedoeleinden.

Hoe vraag ik een inreisvisum en/of verblijfsvergunning aan?
Voor het afhandelen van visum- en verblijfsvergunningaanvragen maakt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gebruik van een systeem genaamd VisaCare. Zodra wij een bevestiging hebben ontvangen dat je bent toegelaten (van de faculteit, of je kunt een bewijs van toelating sturen naar csa@ahk.nl, melden wij je aan in VisaCare. Je ontvangt een e-mail met je accountgegevens. Zodra je je account hebt geactiveerd, vertelt VisaCare je wat je moet doen. Op deze website kun je alvast lezen welke documenten je nodig hebt voor je aanvraag, maar stuur ze ons niet per e-mail. Ze moeten worden geüpload in VisaCare

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Delen