De ontwikkeling van je artistieke visie is de kern van de opleiding en bestaat uit artistiek onderzoek en artistieke praktijk. Het artistiek onderzoek in dans, beweging en theater heeft praktische en theoretische componenten.  

Het bewegingsonderzoek bestaat uit het ontwikkelen van het lichaamsbewustzijn en onderzoek naar fusion- en hybride dansvormen. Je onderzoekt dans en beweging door middel van diverse somatische bewegingsbenaderingen. Je past Laban Movement Analyses en kennis van African aesthetics in contemporary dance toe om dans stijloverstijgend te beschrijven en benaderen.  

Je maakt daarnaast kennis met de artistieke praktijken van hedendaagse dans- en theaterprofessionals in workshops. Er is speciale aandacht voor ‘physical theatre’ en ‘spoken word’. Ook ontwikkel je inzicht in theatervormgeving door middel van workshops theatertechniek, geluid en video.  

Theoretisch onderzoek je de contexten van zowel sociale als theaterdansvormen. Je bezoekt en analyseert dans- en theatervoorstellingen van hedendaagse choreografen.  

 

Share