De opleiding Docent Dans heeft een directe relatie met het werkveld, omdat de meeste docenten die lesgeven ook werkzaam zijn in zowel het professionele- als amateurdans werkveld. Hierdoor blijft de opleiding goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld.

De opleiding werkt structureel samen met het Bindelmeer College, de Open scholengemeenschap Bijlmer en een aantal basisscholen in Amsterdam Zuidoost en West. De opleiding Docent Dans bemiddeld bij stageplekken in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Dit garandeert inspirerende stageplekken voor studenten bij scholen die dans zien als een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling van hun leerlingen. De opleiding heeft een netwerk opgebouwd binnen het hedendaagse interculturele, internationale werkveld.

Er wordt samengewerkt met o.a. Don’t Hit Mama en de École des Sables (Senegal). Verder onderhoudt de opleiding Docent Dans contact met diverse community dance centers in Casablanca (contactpersoon Yassine Boussaid), Istanbul (contactpersoon Serpil Murtezaoglu, universiteit van Istanbul) en met Funmi Adewole (Internationaal dansdocent en onderzoeker uit Londen) en Marijke Eliasberg (choreograaf en dansdocent gebaseerd in NewYork). Marion Jonk onderhoudt de contacten met diverse scholen in Amsterdam West en Amsterdam Zuidoost.
 

Share