Vernieuwing en veranderen zijn belangrijke elementen voor iedere docent, maar op dit moment specifiek voor de balletdocent die te maken heeft met een veranderende maatschappij en een vakgebied dat vraagt om nieuwe inzichten.
Een belangrijk element binnen de opleiding is dan ook de verbinding met het werkveld en nieuwe inzichten door (medische) onderzoeken. Er wordt veel kennis ontwikkeld over de mentale vaardigheden en belasting van (jonge) dansers en de student wordt uitgedaagd om hier ook een eigen inzicht en idee over te ontwikkelen.
Daarnaast is het belangrijk om het klassieke balletonderwijs en de ontwikkeling daarvan te plaatsen binnen de huidige, veranderende maatschappelijke kaders. Welke verhalen worden verteld binnen het ballet, door wie worden ze verteld en waarom worden ze verteld? Hoe kijken we nu naar ons erfgoed en hoe gaan we er de komende jaren mee om?
Dit zijn allemaal onderwerpen waar de toekomstige docent tijdens alle onderdelen van de opleiding over na zal moeten denken.

Delen