Studiebegeleiding is een verplicht onderdeel van het curriculum gedurende het studiejaar. Eens in de twee weken wordt er een contactuur georganiseerd waarin de studenten hun studie- en reflectievaardigheden ontwikkelen. Bovendien zijn er individuele contactmomenten voor elke student.
De docent maakt de studenten bewust van de onderwijsstructuur en hoe deze is georganiseerd, en besteed daarnaast aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.
De docent daagt de studenten uit om het beste van zichzelf te geven en hun zelfreflectievermogen te ontwikkelen. Studenten worden gestimuleerd om zelfinitiatief te ontwikkelen, voorstellingen bij te wonen en zich te situeren binnen de context van de internationale danswereld. Om dit te bereiken is persoonlijke begeleiding van groot belang. De ontwikkeling van student/professioneel danser naar professional balletdocent is geen eenduidig proces, het is aan de student om dit te realiseren.

De NBA is zich ervan bewust dat de meerderheid van de BA studenten uit het werkveld komt en deze studie eventueel met werk wil combineren. We benadrukken dat we uitgaan van een aanwezigheidsplicht, met daarnaast een inzetverplichting.

Zelfstudie is een vereiste en belangrijk voor alle vakken. Het kost tijd en vraagt inzicht om de aangeleerde stof zelf om te kunnen zetten tot werkelijke lessen in de praktijk waarin alle elementen meegenomen zijn. Er wordt van de student verwacht de zelfstudie-uren daarom serieus te nemen en te benutten en vervolgens ook met gerichte vragen en bevragingen naar de volgende lessen te komen.

Delen