Het werkveld in Nederland (en in het bijzonder dat van Amsterdam) oefent een grote aantrekkingskracht uit op dansers en choreografen van over de hele wereld. De opleiding Moderne Theaterdans is een opleiding met studenten en docenten uit binnen- en buitenland, die opleidt voor het internationale veld van de hedendaagse dans. De opleiding onderhoudt daarbij een levendige relatie met dit (internationale) werkveld, vooral op het gebied van docentenuitwisseling en stages.

De docenten die aan de opleiding lesgeven zijn werkzaam in - en betrokken bij - het professionele werkveld. Hierdoor blijft enerzijds de opleiding goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de danswereld en wordt anderzijds de doorstroom van studenten naar de professionele gezelschappen bevorderd. Regelmatig worden actuele hedendaagse choreografen uitgenodigd om met de studenten van alle jaargroepen te werken. De studenten voeren zowel bestaand repertoire van deze choreografen uit alsook nieuw werk dat speciaal voor hen wordt gecreëerd.

Enkele van de choreografen en gezelschappen waarmee de opleiding goede contacten onderhoudt zijn: Enkele van de choreografen en gezelschappen waarmee de opleiding goede contacten onderhoudt zijn: Emio Greco, Anne Teresa de Keersmaeker, Leine & Roebana, Club Guy & Roni, Conny Janssen, Nicole Beutler, Keren Levi, Liat T. Waysbort, Ivgi&Greben, Tanz Mainz, Cullberg Ballet, Dansmakers, Jan Martens, Ann vd Broek. 

Delen