De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) verzorgt visa en verblijfsvergunningen voor internationale studenten die zijn toegelaten tot officiële AHK-opleidingen. De visumdiensten worden uitgevoerd door de Centrale Studentenadministratie (CSA) van de AHK als intermediair tussen de aanvrager en de Nederlandse Immigratiedienst.

Visumdiensten zijn niet vereist voor onderdanen van een land binnen de Europese Economische Ruimte: EU-landen, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Monaco en Vaticaanstad. Onderdanen van deze landen hebben geen verblijfsvergunning nodig voor studie in Nederland.

Welke onderdanen hebben een verblijfsvergunning nodig?
Onderdanen van de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan of Zuid-Korea hebben een verblijfsvergunning nodig voor studiedoeleinden in Nederland. Zij hebben geen inreisvisum nodig.

Welke onderdanen moeten eerst een inreisvisum en een verblijfsvergunning aanvragen?
Studenten uit alle niet genoemde landen hebben voor studiedoeleinden een inreisvisum en een verblijfsvergunning nodig.

Hoe vraag je een inreisvisum en/of verblijfsvergunning aan?
Voor de behandeling van visum- en verblijfsaanvragen maakt de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam gebruik van een systeem dat VisaCare heet. Zodra wij een bevestiging ontvangen dat je bent toegelaten (van de faculteit, of je kunt een bewijs van toelating sturen naar visaservices@ahk.nl), registreren wij je in VisaCare. Je ontvangt een e-mail met je accountgegevens. Zodra je je account activeert, vertelt VisaCare je wat je moet doen. Op hun website kun je al lezen welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag, maar stuur deze niet per e-mail naar ons op. Ze moeten worden geüpload in VisaCare.

 

Delen